No spark issue

post questions about your car

No spark issue

Postby kerensky » Fri Jul 23, 2010 8:21 pm

OK, a friend of mine here in town has a 914/6. Nice car, purchased from some dude in Washington. Anyway, he stops at a drug store, comes out and car won't start. He's not getting any spark. Assumed it was a dead Pertronix and ordered a replacement, but apparently swapping that out hasn't helped. I admit, I'm not much good on spark issues, so I don't know what else could be the problem. The six is a swap, but it's on carbs and so forth, so not like there's any engine management magic stuff to fool around with. Any ideas, or better, anyone willing to hook up with him for some beers and head-scratching?
Random avatar
kerensky
 
Posts: 7
Joined: Wed Sep 23, 2009 9:57 am

Re: No spark issue

Postby Joe-405 » Sat Jul 24, 2010 4:25 pm

have you tried the coil ?


AND make sure you got power to the + side of the coil also.
User avatar
Joe-405
 
Posts: 422
Joined: Tue Jul 20, 2010 4:50 pm
Location: Oklahoma City
Highscores: 4

Re: No spark issue

Postby kerensky » Sat Jul 24, 2010 7:30 pm

He told me he went ahead and replaced the coil, the Pertronix, and the MSD box. I think now he's planning on swapping in points/condenser for the Pertronix. Not sure what else he's checked, as I haven't had time to go there to try and help him.
Random avatar
kerensky
 
Posts: 7
Joined: Wed Sep 23, 2009 9:57 am

Re: No spark issue

Postby vdubjim » Sun Jul 25, 2010 11:37 am

. ya make sure + at the coil.
try it without the msd.
User avatar
vdubjim
Site Admin
 
Posts: 2019
Joined: Fri Aug 28, 2009 10:21 am


Return to Tech Help

cron
Hosted by Freeforum.ca, get your free forum now! TOS | Support Forums | Report a violation
buying traffic website
MultiForums powered by echoPHP phpBB MultiForums