Running Again!

General chat that is VW related

Running Again!

Postby Bugzilla » Thu Mar 18, 2010 7:22 pm

Just got my bug running again today. It kept dying at every stop when the engine got a little warm.
I disconnected the automatic choke, not sure if this is a good idea or not but it worked like a charm, took it out for about an hour and had no problems at all.

Is this a bad idea or is this ok? :?

So, I am down to finally get out sometime and hang, cruising, or whatever... when’s the next anything? I can't do the Tuesday thing because I have class all night every Tuesday.
User avatar
Bugzilla
 
Posts: 53
Joined: Thu Oct 22, 2009 7:18 pm
Location: Moore

Re: Running Again!

Postby vdubjim » Thu Mar 18, 2010 10:22 pm

If you disconnect the power to it, it wont heat up so the choke will stay closed longer.
You can loosen the 3 screw on the choke and rotate it to a position that the car runs when warmed up, then put the wire back on.
User avatar
vdubjim
Site Admin
 
Posts: 2019
Joined: Fri Aug 28, 2009 10:21 am

Re: Running Again!

Postby Bugzilla » Fri Mar 19, 2010 8:49 am

Ok cool, I will do that tonight.
User avatar
Bugzilla
 
Posts: 53
Joined: Thu Oct 22, 2009 7:18 pm
Location: Moore

Re: Running Again!

Postby vdubjim » Fri Mar 19, 2010 9:17 am

Found this on google.
Its what i usually do.


Warm up the engine
Remove the air cleaner (either paper or oil bath)
Choke butterfly should be vertical
If its not vertical, keep warming the engine
If it still doesn't go vertical, adjust the choke

If your car wont run after that, you have an intake leak or some other problem.
User avatar
vdubjim
Site Admin
 
Posts: 2019
Joined: Fri Aug 28, 2009 10:21 am


Return to Vw Discussion

cron
Hosted by Freeforum.ca, get your free forum now! TOS | Support Forums | Report a violation
buying traffic website
MultiForums powered by echoPHP phpBB MultiForums